Нов начин за определяне цената на водата. Това е заложено

...
 Нов начин за определяне цената на водата. Това е заложено
Коментари Харесай

Нова такса „водомер“: Ще плащаме независимо ползваме ли вода или не

 

Нов метод за установяване цената на водата. Това е заложено в Закона за водоснабдяването и канализацията, който е оповестен за публично разискване.

При дълготрайност на ремонтите над 12 часа ще бъдат обезпечени водоноски

Новият детайл във фактурите ни за вода ще бъде така наречен „ закрепена такса “.

Колко тъкмо ще бъде тя – към момента не е ясно, тъй като размерът ѝ би трябвало да бъде написан занапред в разпоредба.

 Катастрофа сред рейс с деца и такси в София (СНИМКИ) 2 мин. Катастрофа сред рейс с деца и такси в София (СНИМКИ)  Училище без покрив и потрошени коли: Започна описването на вредите от бурята 2 мин. Училище без покрив и потрошени коли: Започна описването на вредите от бурята  Радан Кънев за изборите: Държахме се като по-добре облечено и по-възпитано „ Величие “ 3 мин. Радан Кънев за изборите: Държахме се като по-добре облечено и по-възпитано „ Величие “  Добра вест: За часове бяха събрани парите за лекуването на Георги 2 мин. Добра вест: За часове бяха събрани парите за лекуването на Георги  ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент 3 мин. ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент  „ Нека превърнем живота им в призрачен сън “: Медведев с апел към руснаците 2 мин. „ Нека превърнем живота им в призрачен сън “: Медведев с апел към руснаците  Катастрофа сред рейс с деца и такси в София (СНИМКИ) 2 мин. Катастрофа сред рейс с деца и такси в София (СНИМКИ)  Училище без покрив и потрошени коли: Започна описването на вредите от бурята 2 мин. Училище без покрив и потрошени коли: Започна описването на вредите от бурята  Радан Кънев за изборите: Държахме се като по-добре облечено и по-възпитано „ Величие “ 3 мин. Радан Кънев за изборите: Държахме се като по-добре облечено и по-възпитано „ Величие “  Добра вест: За часове бяха събрани парите за лекуването на Георги 2 мин. Добра вест: За часове бяха събрани парите за лекуването на Георги  ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент 3 мин. ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент  „ Нека превърнем живота им в призрачен сън “: Медведев с апел към руснаците 2 мин. „ Нека превърнем живота им в призрачен сън “: Медведев с апел към руснаците

Освен нея семействата ще заплащат и за изменчив детайл – употребяваното количество вода за месеца.

От министерството на районното развиване и „ Български ВИК холдинг “ успокояват, че сметките ни за вода няма да скочат фрапантно, в случай че новите разпореждания бъдат утвърдени.

Причините за случая към момента не са открити

Жана Иванова има вила на малко повече от 100 км от столицата, която употребява рядко. Сега заплаща единствено употребяваната вода, без непрекъсната такса за всеки месец. Притеснява се, че измененията ще я ощетят.

„ Не е доста редно, тъй като би трябвало въпреки всичко да се заплаща това, което регистрира водомера “, споделя тя.

Служебните министри Евтим Милошев, Галя Кондева и Петър Димитров ревизираха качеството ѝ на плаж Шабла

Тези, които употребяват парцелите си рядко – като Жана, ще заплащат такса, която до в този момент не са плащали, обясниха от „ Български ВИК холдинг “.

„ Водоснабдяването и отвеждането на водата – така наречен канализационни услуги, се нуждаят от непрекъсната поддръжка, т.е. това е един тип такса за достъп до тази услуга “, изяснява инженер Лозко Лозев, ръководител на УС на „ Български ВИК холдинг “.   

Ако едно домакинство заплаща 20-ина лв. месечно и населява непрекъснато парцела си, разходът му за вода няма да се промени.

„ Софийска вода “ краткотрайно ще прекъсне водоснабдяването в някои елементи на столицата

„ В самата си фактура ще получи по-различна разбивка, само че цялата стойност би трябвало да бъде на сходна стойност от 20 лв. “, разяснява инженер Лозев.

Постоянната такса ще даде опция на ВИК сдруженията да влагат повече в качеството на услугите, регистрират от Съюза на ВИК сдруженията. 

Трасето е с дължина към 8 километра

„ Има доста обитаеми места с празни къщи, не живеят хора, останалите в случай че би трябвало единствено на тях да разчитаме, тогава цената ще стане висока и няма да е обществено търпима “, безапелационен е инженер Лозев.

Населението и потреблението понижават, само че не и разноските за прехрана на сдруженията, обясниха за bTV от бранша.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР